[Ssubs]Spice and Wolf - 02


Uite că iese un nou episod din Spice and Wolf, so vă rog să vă bucuraţi de episodul 2 din serie.
Click pentru torrent

How do I really feel?

Ce simt cu adevărat? Nu ştiu ... aş vrea să fie totul mai simplu, de ce e tot aşa de complicat? - Ţi-ai pus vreodată aceste întrebări? Poate treci prin cel mai greu lucru pe care viaţa poate să ţi-l pună în faţă, alegerea de a trece de la o prietenie frumoasă la o poveste de dragoste al cărui final nu este sigur. O trecere de la sentimente naive la gânduri serioase despre o relaţie şi la sentimente complexe şi greu de înţeles, toate acestea cuprinse de o nesiguranţă acută, finalul putând să fie o ruina al cărui total să însumeze o relaţie de prietenie disjunctivă şi praful sentimentelor apuse. Pare sumbru? poate, înfricoşător? sigur.
În esenţă răspunsul ar trebui să vină uşor la mână: se iau toate sentimentele şi se pun în balanţă cu tot ce se ştie, dacă e un prieten la îndemană se poate pune să întebe pe x sentimentele legate de voi, din nou pare simplu nu? greşit, după cum se zice balanţa întotdeauna se înclina în defavoare. De multe ori totul ajunge să intre în efectul de 'backfire', adică se întoarce împotriva voastră, condiţia geniului e exprimată prin pierderea iubirii sau sacrificarea ei, aşa că informaţiile pe care le ştiţi despre persoana respectivă nu vă ajuta la nimic; de multe ori simţindu-se agresate de faptul că vă folosiţi de cunoştiinţele voastre să vă apropiati.
Desigur se poate încerca şi varianta hollywoodiană, povestea de dragoste eternă şi necondiţionată, care se doreşte împlinită încă din copilărie. Relaţia propusă este acceptată instantaneu şi se purcede spre un final fericit. Să zicem că asta este o viziune optimistă asupra vieţii...
Concluzia care este: succesul nu constă în căutarea unui răspuns în cele două extreme, ci mai degrabă o combinaţie între condiţia geniului, versiunea hollywoodiană şi rezolvarea interioară.

[Ssubs]Spice and Wolf - 01



Uitaţi după cum a fost promis primul nostru release din Spice and Wolf, please enjoy.

Pentru torrent daţi click aici.

Shinigami Subs

Anunţ lansarea unui nou grup de fansubbing românesc Shinigami Subs. Grupul este originar clujean, membrii fondatori ( la o adică eu ) fiind de acolo, dar cuprinde oameni din toată ţara. Ce ne dorim:

- traduceri de calitate

- calitate video sporită

- traduceri complete, TOATE proiectele vor fi finalizate

- să răspundem la cerinţele fanilor anime

Ce nu ne dorim:

- traduceri rapide de proastă calitate

- video de dimensiuni reduse şi calitate prostă

- distrugerea fişierului original prin modificari

Asta ar fi ceva spus pe scurt, la ce să vă aşteptaţi din partea noastră: cât mai multe subtitrări. Deşi sumtem o echipă mică o să ne desucurcăm cu tot ce ni se aruncă în faţă.

Şi acum un mic preview la primul nostru proiect Lupul şi Mirodeniile ( Spice and Wolf sau Ookami to Koushinryou ), enjoy. Probabil episodul va fi la lansat undeva spre sfârşitul săptamânii.

Pentru informaţii suplimentare sau contact vă rog să trminite-ţi un mail la sir_ice15@yahoo.com sau la silviu_shinigami@yahoo.com .

Why did I jump to conclusions ?!



Urmează un nou post după o nouă perioadă de pauză, hai şă îi zicem vacanţă. În "vacanţa" mea am realizat unele lucruri, am făcut cea mai mare greşeală, am sărit la mijloc fără să mă apropiu de bază. Nu poţi discuta ceva despre dragoste dacă nu discuţi despre prima etapă, dacă nu vorbeşti de prietenie. În DEX cuvântul apare explicat ca fiind: PRIÉTEN, -Ă, prieteni, -e, s.m. şi f. Persoană de care cineva este legat printr-o afecţiune deosebită, bazată pe încredere şi stimă reciprocă, pe idei sau principii comune; amic. Sinonimele acestui cuvânt sunt amic, fârtat, ortac si etc. Există şi cuvinte compuse a (se) împrieteni, împrietenit etc.
Am căutat în esenţă să vad ce înseamnă un prieten şi ce aşteptări am eu de la el, în scurt timp am realizat că oricine în orice împrejurări are doar o singură aşteptare, cerinţă, ca prietenul să îi fie mereu aproape şi doar în caz de nevoie. Am încercat să vad de ce doar atât de puţin, de ce nu mai mult, totuşi e cineva apropiat cu care îţi petreci timpul, discuţi, umbli după femei/bărbaţi ( doar acolo unde este cazul ). În acest timp în mintea mea se contura ... nimic, nici un răspuns, de ce? răspunsul e foarte simplu: oamenii sunt animale sociale, trăiesc în societate înconjurate de diferite tipuri umane, din când în când acele tipuri se repetă, aici intră partea de prieten. Oamenii aderă la diversele grupuri sociale existente, cele care consideră ei că îi reprezintă, pe scurt cele care conţin persoane care li se aseamăna în trup şi suflet, de aici derivă faptul ca nu dorim nimic mai mult de la prietenii noştri, nu avem ce să ne dorim nimic mai mult fiindcă ei deja ne reflectă personalitatea.