[Ssubs]Spice and Wolf - 04




Încă un episod a ieşit pe rampă !

Click aici pentru torrent

[Ssubs]Spice and Wolf - 03



Word up, minna! Un nou episod de la noi.

Click aici pentru torrent

Momâia draqului

A trecut ceva timp de când am simţit nevoia să scriu ceva critic, dar şi în sensul general. Titlul cred că deja spune aproape tot, atât doar că nu zice că e o autodedicaţie. De ce să fie aşa? Răspunsul e simplu: aşa poate pun şi eu mâna şi nu gura, cum am făcut pâna acuma.

Natura m-a înzestrat cu harul de a fi un incapabil şi jumătate, problema nu e că am realizat asta recent, ştiam de mult. Problema e că mi-a luat foarte mult timp să recunosc atât în faţa mea cât şi a celor din jur. Eh dacă eram băiat gigel tăceam din gură, de parcă nu se vede pe mine. Orice făceam din cauza incapabilităţii mele se transforma, ba chiar degenera, în cu totul şi cu totul alceva. Ca să nu exagerez, nu puteam menţine controlul dorit asupra situaţiei.

Dar am ajuns în punctul în care trebuie să recunosc, chiar şi cu jumătate de gură, că e aşa dar că vreau să ma schimb. Fac un pic pe ipocritul şi zic că m-am maturizat. Vreau şi eu să fiu în stare să spun 2 cuvinte importante sau să port o discuţie importantă, să pun mâna pe ceva şi să iasă cum trebuie... vreau cam multe.

Cum ajung de la vreau la ceva cu o valoare materială, o să fie după ce viaţa mea capătă o prespectivă mai intrinsecă. Urmăresc de la problemă cauză, lucru un pic şi gata. Nu întebaţi ce şi cum, eu sper la o minune, unele întrebari pe care ni le punem nu au răspuns numai dacă ne ajută şi alţii.

Nervi cu dedicaţie

Nu ai fost niciodată atât de nervos încât să nu îţi mai pese, ce naiba ba chiar începe să îţi placă ( se exclud cei sado-maso ). Da! Mai ai 20 de minute să termini dar este doar o minciună. Domnul Pisălog nu se simte bine dacă nu te tot bate la cap, de parcă nu ai şti să te uiţi la ceas şi singur. Nu, el trebuie să îţi reamintească insistent, şi când colo te trezeşti că din 20 el le face 10.
E cadru didactic are scuză, da ca să vezi! E o scuză că ai devenit un morcov cu plazback? E ca şi cum ai spune că tasta ~ este folosită la ceva, uite nici măcar Google nu ştie de ea:
Întradevăr care este utilitatea lui? De ce nu avem toţi câte un casetofon în clasă? Ceva se răscoală în mine şi îmi zice că nu are aşa ceva. Dar "mumiile ditactice" din minister ne zic următoarele:
E pentru cultura generală a oricărui elev din România.
... şi aşa ne vară tot pe gât în jos şi se şterg pe palme. Dar pentru cultura mea generală putea fi şi Istoria Somnului - o materie care mi-ar fi stârnit tot interesul, să dorm. Ah da, atunci săracii muritori de foame cum îşi mai caştigă pâinea?
Da Domnle' Guşe, mă îndrăgostesc de tine! Mai ales când mă gândesc - Materia asta de unde au mai socos-o, a venit cineva şi a luat o pagină din stânga şi din dreapta? O fomula pe ici şi colo, totul facut după formula Pm*CT/ore pe lună, unde Pm este pagini materie, CT, criterii tâmpite toate împarţite la ore pe lună.
Da! Se răscoală ceva în mine, sper că se zvârcoleşte si Eminescu, ca să nu fiu singur cu restul elevilor din sistemul educaţional TBC-ist român.

Monotonie în paişpe

La un moment dat se pune şi monotonia în vene, se urcă în capul tău şi nu te mai lasă în pace, că doar la ce or folosi şcoala şi serviciul, nici vremea de afară nu prea ne ajută, că doar soarele e prea ocupat să mai iasă şi de după nori.
Dintr-o dată te simţi ca un iobag: iobag la şcoală, iobag în timpul serviciului, iobag la masă, iobag noaptea. De la atâta iobagism ţi se şi mai seacă, că doar nu cântă nimeni la muzicuţă şi tu să joci după el. ( pot să spun că perioada de iobagism după standarde feminine în general prea scurtă )
Dacă eşti de acord cu ce am zis până acuma mai în sus, cred că ai o viaţă foarte plictisitoare.(explozie de sarcasm)
În general monotonia se impune după o perioadă îndelungată de timp, în care userul foloseşte acelaşi program, sau dupa cum spune americanul înţelept ( dar mai rar sau fără excese ) "over and over and over again". Aici problema se rezolvă reletiv uşor una bucăta neuron se revoltă ( se caută să fie funcţional ) , se pune la treabă şi se formulează una bucată activitate care să întrerupă monotonia.
Şi acuma vine partea mai grea de şcoală sau servici cine ne scapă, păi hop şi-aşa, că de astea nimeni nu te poate scăpa.

Şi acuma ceva pentru plictiseala din post: